Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Το «καρφί» του Τζιακόμο στον καρκίνο
Της Δήμητρας Σώκου

Στον χώρο όπου έδωσε και κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, επέστρεψε ο Τζιακόμο Σιντίνι.
Ο πασαδόρος της Τρεντίνο, που μπορεί και πανηγυρίζει ξανά στα παρκέ καθώς «νίκησε» τον καρκίνο, επισκέφτηκε, μαζί με συμπαίκτες του, το νοσοκομείο «Santa Maria della Misericordia» της Περούτζια και σκόρπισε αισιοδοξία στα μικρά παιδιά που παλεύουν με τη λευχαιμία.
Ο διεθνής με την εθνική Ιταλίας (πρωταθλητής Ευρώπης το 2005) νοσηλεύτηκε εκεί όταν διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο των λεμφοκυττάρων, στο τέλος της σεζόν 2010-11.
Ο Σιντίνι, νυν συμπαίκτης του «δικού» μας Δημήτρη Τζούριτς, στην Τρεντίνο, πήρε ένα... διαφορετικό χρυσό μετάλλιο και το καλοκαίρι του 2012 οι γιατροί τού επέτρεψαν να ξαναπαίξει!
Λίγους μήνες μετά, ο Ιταλός επέστρεψε στην πτέρυγα που είχε φιλοξενηθεί, αφού πρώτα πέρασε από το τμήμα με τους μικρούς σε ηλικία ασθενείς.
Μαζί με τους Καζίσκι, Ράφαελ, Μπιραρέλι και μέλη της διοίκησης και του προπονητικού τιμ, μοίρασαν αυτόγραφα στους πιτσιρικάδες και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, προσφέροντάς τους λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.
Ο Σιντίνι χαρακτηρίζει το νοσοκομείο αυτό ως δεύτερο σπίτι του, ενώ οι γιατροί έχουν τη δύναμη του χαρακτήρα του, ως παράδειγμα για τους άλλους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου