Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Εκατομμυριούχος έγινε καθαρίστρια για να δώσει το... παράδειγμα!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της Γιου Γιοζχεν, της Κινέζας εκατομυριούχου που δουλεύει εδώ και 15 χρόνια ως...οδοκαθαρίστρια στην πόλη Wuhan.

«Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία. Μάλιστα τους έχω απειλήσει ότι αν δεν βρουν δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος».

Αυτό δήλωσε η εργατική εκατομμυριούχος που σηκώνεται -από το 1998- κάθε μέρα στις τρεις το πρωί, έξι μέρες την εβδομάδα, και περνάει 6 ώρες καθαρίζοντας ένα συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου μήκους 3χλμ.

Όλα αυτά έναντι μισθού 1,420 γουάν. Ένα ποσό εντελώς ασήμαντο σε σχέση με τα ενοίκια που παίρνει από τα εκατοντάδες ακίνητα που της ανήκουν.

Πάντως, πίσω από αυτή την εκκεντρική συμπεριφορά, κρύβεται μια λογική εξήγηση, καθώς η Γιου έχει δει αντίστοιχες περιπτώσεις συγχωριανών της (σ.σ. που επίσης έγιναν σε μια νύχτα πλούσιοι) να καταστρέφονται από καταχρήσεις σε τζόγο και ναρκωτικά.

Ενώ όλα δείχνουν πως τα παιδιά της έχουν βάλει μυαλό, με τον γιο να δουλεύει ως οδηγός λεωφορείου έναντι 2.000 γουάν και την κόρη ως υπάλληλος γραφείου έναντι 3.000 γουάν.
Άξιο επισήμανσης είναι ότι η οικογενειακή περιουσία δημιουργήθηκε στα 80s, όταν η Γιου, που εργαζόταν τότε στα χωράφια, μετέτρεψε το σπίτι της σε ξενοδοχείο για τους εργάτες που μετανάστευαν στην περιοχή. Στην συνέχεια αγόρασε και τα γειτονικά, ενώ πήρε και 21 διαμερίσματα από την κυβέρνηση ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση των χωραφιών τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου