Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες



Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα;
 Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας ,δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο. Τον κουβαλούσε ένας στην πλάτη και ένας άλλος τον κρατούσε από πίσω. Του έβαλα δυο κούτσουρα και ακουμπούσε λίγο ο καημένος.
 Μου λένε αυτοί που τον συνόδευαν: «Από δεκαπέντε χρονών παιδί είναι σ’ αυτήν την κατάσταση και έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από τότε». 
«Μα πώς στα καλά καθούμενα να το πάθη αυτό; είπα. Δεν μπορεί∙ κάτι συμβαίνει».
 Έψαξα από ‘δω-από ‘κει και βρήκα ότι κάποιος τον είχε καταρασθή. Τι είχε συμβή; Κάποτε πήγαινε με το αστικό στην σχολή του και καθόταν σε μια θέση τεντωμένος. Σε κάποια στάση μπήκε ένας ηλικιωμένος παπάς και ένα γεροντάκι και στάθηκαν όρθιοι δίπλα του. Τότε του είπε ένας: «Σήκω , να καθήσουν οι μεγάλοι». Αυτός τεντώθηκε ακόμη περισσότερο στο κάθισμα, χωρίς να δώση σημασία. Οπότε το γεροντάκι που στεκόταν όρθιο του λέει: «Τεντωμένος να μείνης και ποτέ να μην μπορής να καθήσης». Και η κατάρα έπιασε. Βλέπεις, είχε αναίδεια ο νέος. Σου λέει: «Γιατί να σηκωθώ, αφού την πλήρωσα την θέση ;» Ναι, αλλά και ο άλλος πλήρωσε και είναι ηλικιωμένος, σεβάσμιος, και στέκεται όρθιος και εσύ είσαι μικρό παιδί, δεκαπέντε χρονών, και κάθεσαι. «Από αυτό είναι, του λέω. Κοίταξε να μετανοήσης για να γίνης καλά∙ χρειάζεται μετάνοια». Ο καημένος, μόλις το κατάλαβε λίγο και το αναγνώρισε, αμέσως τακτοποιήθηκε.
Πόσα από αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι από κατάρα, από αγανάκτηση. Και όταν εξοντώνωνται ολόκληρες οικογένειες ή πεθαίνουν πολλά άτομα από μία οικογένεια, να ξέρετε , είναι ή από αδικία ή από μάγια ή από κατάρα.
Ένας πατέρας είχε ένα παιδί που όλο γύριζε. Μια φορά του λέει αγανακτισμένος: «Να έλθης μια και καλή». Το παιδί εκείνο το βράδυ, καθώς ερχόταν στο σπίτι, ακριβώς έξω από την πόρτα, το χτύπησε ένα αυτοκίνητο και έμεινε στον τόπο. Τον πήραν οι φίλοι του σκοτωμένο και τον πήγαν μέσα στο σπίτι του. Ήρθε μετά ο πατέρας στο Καλύβι και έκλαιγε. «Το παιδί μου σκοτώθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού μου», έλεγε. Από ‘δω-από ΄κει, μετά μου λέει: «Του είχα πει και μια κουβέντα» . «Τι του είπες;», του λέω. «Αγανάκτησα που ξενυχτούσε και του είπα: “Να έρθης μια και καλή!”Μήπως ήταν απ’ αυτό»; «Εμ, από τι ήταν; Του λέω. Κοίταξε να μετανοήσης, να εξομολογηθής». «Αυτήν την φορά να έρθης μια και καλή», του είπε, και το παιδί το έφεραν νεκρό. Άντε μετά να χτυπιέται ο πατέρας, να κλαίη…

« Αποσπασμα απο το βιβλιο Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο»Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου

13 σχόλια:

  1. Εμένα από μικρό κορίτσι με καταριόταν μια Θεια που είχε προικίσει την μητέρα μου και την είχαμε σαν γιαγια..
    Μου έλεγε απαίσιες καταρες..
    Περασα απο πολλα βασανα και μεχρι τωρα δεν εχω τελειως ησυχασει..
    Έχει πεθανει πια αυτη αλλα δεν εχω καταφερει να την συγχωρεσω, γιατι συμπεριφεροταν οπως συμπεριφεροταν σε ενα μικρο παιδακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΑΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΚΡΗ. Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ- Η ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  2. ΌΣΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟΤΕ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΔΑΗ ΜΟΝΑΧΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΕΣ ΑΔΑΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΖΗΛΟ "ΟΥ ΚΑΤ' ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι Μεσαιωνας, Χριστε μου !!! Εχετε απολυτο δικηο αγαπητε !

      Διαγραφή
  3. Θα απαντήσω στην ''υψηλού''επιπέδου προτεσταντική θεολογία σας και στις βλασφήμιες σας κατά του γέροντα Παισίου με το κείμενο που σας απάντησε ο σύζυγός μου στο φέισμπουκ
    «Ο άνθρωπος που έχει πνευματική ζωή δεν πρόκειται ποτέ να ωθήσει κάποιον να τον καταραστεί, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό ο Θεός θα το παραβλέψει. Οι κατάρες έχουν δύναμη να χτυπούν ανθρώπους που είναι άδικοι, μνησίκακοι, κακόψυχοι, μοχθηροί, φθονεροί, δόλιοι, εγωιστές, σκληρόκαρδοι, αναίσθητοι ή άπληστοι και οι οποίοι ούτως ή άλλως εξοργίζουν τον Θεό, άσχετα με το αν θα δεχθούν κατάρα ή όχι. Ο άνθρωπος του Θεού, όπως καταλαβαίνεις, δεν φοβάται τις κατάρες.

    Αυτός όμως που θα καταραστεί, και μόνο από το γεγονός ότι απευθύνεται με αναίδεια, σκληρότητα και θρασύτητα προς το Θεό, επισύρει πάνω του βαριές «πνευματικές ποινές». Πολλοί είναι οι άδικοι, αλλά ουδείς είναι αδικούμενος, έλεγε ένας σοφός Πατέρας της Εκκλησίας και εννοούσε ότι ο Θεός αποδίδει δικαιοσύνη, είτε το ζητήσουμε είτε όχι.

    Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι με όποιο τρόπο κρίνουμε εμείς τους άλλους ή θέλουμε να κρίνει ο Θεός τους άλλους, με τον ίδιο τρόπο θα κρίνει και εμάς ο Θεός! Άρα, καλύτερα να παρακαλούμε το Θεό για το καλό των αδελφών μας που μας στεναχώρησαν, μήπως και ο Θεός κρίνει και εμάς με επιείκεια όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθούμε κατά την στιγμή του θανάτου μας. Μόνο όποιος ελεεί, θα ελεηθεί και από τον Θεό…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λόγος σας με συγκινεί Κρίνα πρεσβυτέρα ! Σκέφτομαι πόσο δύσκολος είναι ο πνευματικός αγώνας.....Αξίζει ωμός τον κοπο...ας προσπαθήσουμε να σώσουμε την ψυχή μας για τον Χριστο.Μακαρι να μπορούσαμε να κλίναμε για λίγο το στόμα μας όπως έλεγε η Αγια Σοφία κλεισούρας Καστοριας.ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λυπάμαι παρα πολυ αλλα τα λογια του πατρος παισιου δεν συναδουν με την αγαπη του Χριστού αλλα με καποιον που θελει να ενσπείρει τον φοβο, η αγαπη εξω βαλλει τον φοβο και η αγαπη ου λογιζεται το κακό αλλα στο κακό απανταει με καλό όπως εκανε ο μονιμως διασυρομενος ιησους Χριστος με τους σταυρωτες του και οσους τον εβλαψαν..τον βλασφημησαν...παρεπιπτοντως το ευλογείτε και μη καταρασθε
    δεν το γνωριζε ο πατερ παισιος; μαλλον όχι αφου θεωρουσε την καταρα
    ως ενα ΑΣΦΑΛΕΣ παιδαγωγικό σκληρο μεν αλλα παιδαγωγικό μεσο. Με αυτη
    τη λογική αφου ο πιλατος σταυρωσε το Χριστο θα επρεπε η καταρα που
    σκορπισε στην οικογενεια του να περασει στη γυναικα του.Η γυναίκα του εγινε αγία..ενο αυτος τρελαθηκε... να θυμομαστε που και που οτι είμαστε ανθρωποι με ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ και όχι πιονια....ἔνος τρομοκρατη θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα αγαπητή Μπέσσυ ο γέροντας πουθενά δεν λεει πως πρέπει να καταριόμαστε.Απλώς αναφέρει κάποια γεγονότα που έχουν πέσει στην αντίληψή του.Τωρα εαν δεν πιστεύετε στην επίδραση της κατάρας άλλη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι αγαπητη δεν πιστευω στην επιδραση της καταρας σε ανθρωπους που ειναι καλοψυχοι και κοντα στο θεο αλλα μονο σε οσους ειναι μισανθρωποι
      και εχουν κακια.Ολα τα αλλα θεωρω οτι ειναι δυσειδαιμονιες και υποβιβαζουν τη δυναμη του Θεου

      Διαγραφή
  7. Ὁ παποῦς μου,ἀγανακτισμένος μέ τόν πατέρα μου πού δέν ἤθελε νά δουλεύει γιἀ τό θέλημά του ἀλλά ἤθελε νά ζήσει ὅπως ὁ ἴδιος ὀνειρευόταν,τόν καταράστηκε νά πάθει ἀπό τόν γυιό του......50 χρόνια τώρα,ἠσυχία στό σπίτι μας δέν ἔχουμε....ἡ μητέρα πέθανε ἐν τἐλει γεμάτη πόνο ἀλλά καί μέ εὐλογία Θεοῦ γιά τήν ἁγνότητά της,ὀ πατέρας μου παντρεύτηκε,ἐγώ ζῶ μόνη μέ πόνο ἀλλά καί πεποίθεση στόν Θεό καί ὀ ἀδελφός μου βασανίζεται ἀπό ἀκηδία καί ὀκνηρία ἐνῶ δέν τοῦ ἀξίζει διότι ἔχει χαρίσματα πολλά καί μεγάλη εὐαισθησία.....Ὅποιος δέν ἔπαθε,ἔχει ''ὑψηλόν φρόνημα'' καί μιλᾶ γιά μεσαίωνα.....Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Μπραβο,οποιος δεν παθει,εχει μεγαλη γλωσσα να λεει αυτα τα λογια.οτι ειναι του μεσαιωνα κι οτι δεν τα ειπε ο Αγιος Παισιος.Εμεις εχουμε μαρτυρησει απο την καταρα ενος παππου του μπαμπα.Σκοτωνονται,πεθαινουν στο σοι,αρκει να ερθει η καταστροφη κ να μην προχωραει το σοι.Επισης η μανα του πατερα μου μας καταραστηκε απο την κουνια,ετσι ειπε ενορατικος γεροντας.Επισης η μαμα μου εξοργισε με τις πραξεις της πολλα ατομα του ζωριου κ μας εκαναν αρκετοι μαγια.Τι να σας πω?για ασπρη μερα?εχασα την αδερφη μου στα 29,αυτοκτονησε.εχασα την αλλη μου αδερφγ στα 34 γιατι στα 30 αρρωστησε απο ανιατη ασθενεια.Και τωρα στα 35 αρρωστησα κι εγω και ειμαι νοσοκομειο κ ειναι κατι προφανως αυτοανοσο,βαρυ,που θα παιρνει συντηρηση κθ οχι πληρη θεραπεια.συγχαρητηρια σε ολους οσους συνεβαλαν να μας καταστρεψουν.Και σα νανμη φτανει αυτο,εχω και την μαμα που μολις νευριασει ριχνει καταρα.και οπου εχει καταραστει χρονθα πιανει.εχω ολο αυτο το ιστορικο που πεθαινει το σοι εχω και την μανα που με στοιχειωνει ωρες ωρες κ δυνατα.ελεος Θεε μου πια.Ελεος.

      Διαγραφή