Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ο Θάνατος του παπά, η παπαδιά, ο διάβολος και η επίσκεψή μας στη φυλακή.


Μεγάλο πλήγμα για την Ιερά Μητρόπολή Φωκίδος και τον ιερό της κλήρο ήταν ο απροσδόκητος θάνατος με την δολοφονία του ιερέως πατρός Αθανασίου.

Ο Κύριός μας ας δεχθεί την ψυχούλα του και ας δίνει δύναμη στα παιδιά του και στους συγγενείς του.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την όλη δολοφονία του ιερέως; Φυσικά ο ανθρωποκτόνος διάβολος. Ο Οποίος δείτε τι πέτυχε:

1ον. Την μοιχεία της πρεσβυτέρας

2ον. Τον θάνατο του Ιερέως

3ον. Τον διασυρμό της πρεσβυτέρας

4ον. Έχασε για πάντα τον εραστή της

5ον. Έχασε τα παιδιά της και τα εγγόνια της.

6ον. Έχασε τους γονείς της.

7ον. Έχασε τους συγγενείς της.

8ον. Έχασε τους φίλους της.

9ον. Έχασε την ελευθερία της.

Τα έχασε όλα! Τώρα δεν την θέλει κανείς!!! Αλλά ο διάβολος δεν έχει τελειώσει μαζί της το σχέδιό του. Την θέλει ολοκληρωτικά δική του. Θέλει τώρα και την ψυχή της παπαδιάς. Αυτό που θέλει και από όλους τους ανθρώπους. Δι’ αυτό στο μυαλό της τώρα θα της λέγει: «Είδες το αποτέλεσμα; Είσαι μόνη τώρα, όλοι σε απορρίπτουν! Θα σαπίσεις για πάντα στη φυλακή! Αλλά και να βγεις, κανείς δεν σε θέλει…. Κανείς…. Οπότε γιατί να ζεις; Αυτοκτόνα να γλυτώσεις». Έτσι η αυτοκτονία θα έρχεται συνεχώς στην σκέψη της πρεσβυτέρας, όπως πάει και σε πολλούς άλλους ανθρώπους που βρίσκονται ενώπιον τρομερών δυσκολιών και θεωρούν ως μόνη λύση και διέξοδο την αυτοκτονία. Ο διάβολος όμως έτσι κερδίζει για πάντα την ψυχή του ανθρώπου.

Εδώ η Εκκλησία, οι Επίσκοποι, οι ιερείς, οι μοναχοί, οι χριστιανοί, πρέπει να βοηθήσουμε ψυχικά όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και τους κακούργους, όπως έκανε εξ’ άλλου και ο Χριστός πάνω στον σταυρό Του, βοηθώντας και την τελευταία στιγμή τον κακούργο ληστή.

Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τον διάβολο να πάρει την ψυχή της πρεσβυτέρας, δεν πρέπει να τον αφήσουμε να πάρει την ψυχή κανενός. Αυτό έκανε ο Χριστός, αυτό πρέπει καθημερινά να κάνουμε κι εμείς.

Δι’ αυτό μεταφέραμε τις ανωτέρω σκέψεις μας προς την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος εις την οποία ανήκουμε και λάβαμε παρ’ αυτής την ευλογία να μεταβούμε εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολής μας προς συνάντησή της. Έτσι σήμερα 11/9/2012 συναντήσαμε την πρεσβυτέρα, ώστε να εμποδίσουμε τον διάβολο να ολοκληρώσει το έργο του.

Ας προσευχηθούμε αδέλφια μου για την μετάνοια όλων μας.
Το έχουμε όλοι τόσο ανάγκη, διότι βλέπετε πως εργάσθηκε και εργάζεται ο πανούργος διάβολος, για να κερδίσει ψυχές για τις οποίες σταυρώθηκε ο Χριστός μας.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Πράγματι, αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ιερέα και την οικογένειά του. Και το χειρότερο είναι οι συνέπειες, πνευματικές, ψυχικές, οικογενειακές και κοινωνικές για την πρεσβυτέρα. Είναι αξιέπαινη η θέση της Εκκλησίας, προσπαθώντας να σώσει την ψυχή της. Όπως έκανε κάποτε ο πατήρ Μάρκος με τα παιδιά-σατανιστές που σκότωσαν την συμμαθήτριά τους πριν 15(;) περίπου χρόνια. Ξέροντας ότι πίσω από τέτοια έργα κρύβεται ο διάβολος, πλησίασε τα παιδιά για να διώξει έγκαιρα την απελπισία και να τα αποτρέψει από χειρότερες πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γέροντας Νεκτάριος πάντα σκέφτεται πριν από μας για εμάς !Ευλογείται Γέροντα!!
    Ιωαννα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή