Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η... μη χειραψία άναψε φωτιές!

Ακόμη… συζητιέται στην Αγγλία η άρνηση του Ιρανού Παραολυμπιονίκη να δώσει το χέρι του στην Κέιτ Μίντλετον, κατά την διάρκεια της απονομής του μεταλλίου του από την «νύφη» της βασιλικής οικογένειας.

Η... μη χειραψία άναψε φωτιές!

Συγκεκριμένα, η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε να απονείμει τα μετάλλια στους Παραολυμπιονίκες του δίσκου, το χρυσό στον Βρετανό Aled Davies, το αργυρό στον Mehrdad Karam Zadeh και το χάλκινο στον Κινέζο Lezheng Wang An.



Όμως ο Ιρανός ασημένιος Παραολυμπιονίκης αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στην πριγκίπισσα, κίνηση που… ακόμη συζητιέται στο Νησί. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ του κρέμασε το μετάλλιο στο λαιμό και έπειτα έκανε κάποια βήματα πίσω, ενώ ο Zadreh είχε τα χέρια του μαζεμένα πίσω του.

Βέβαια, η κίνηση του Ιρανού ήταν αναμενόμενη μιας και η κουλτούρα της χώρας του δεν επιτρέπει χειραψίες ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, εάν δεν υπάρχει συγγενική σχέση. Για το συγκεκριμένο, η Μίντλετον πιθανότατα να είχε ενημερωθεί γι αυτό και δεν άπλωσε το χέρι της, ενώ λίγες ώρες αργότερα, το εκπρόσωπος Τύπου τόνισε:

«Πολλοί αθλητές που προέρχονται από ισλαμικές χώρες δεν σφίγγουν το χέρι τους δημόσια εάν δεν υπάρχει συγγενική σχέση, κάτι που επιβάλλεται από την κουλτούρα και την θρησκεία τους».

Και από το παλάτι τονίστηκε ότι ήταν «τιμή» της δούκισσας η απονομή των μεταλλίων και δεν ένιωσε να την προσβάλει η κίνηση του Ιρανού.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Γραψτε κατι παρακαλω κανα αρθρο για το προσφατο εγκλημα με την πρεσβυτερα στην Ηλεια.

    Τι πρεπει να γινει για να αποφευγονται τετοια φενομενα σε ιερατικες οικογενειες.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή