Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Felix Berhard.Φρανκφούρτη-Ιερουσαλήμ με αναπηρικό καροτσάκι!

Ο 36χρονος Γερμανός Felix Berhard, διέρχεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα κάνοντας με το αναπηρικό του καροτσάκι την διαδρομή Φρανκφούρτη – Ιεροσόλυμα. Το Σαββατοκύριακο 22-23/9 το πέρασε στο Αγρίνιο, όπου έκανε πολλούς νέους φίλους. Ο Felix Bernhard ξεκίνησε απ’ την Φρανκφούρτη με το χειροκίνητο αναπηρικό του καροτσάκι, για να φτάσει στους Άγιους Τόπους, όπου θα προσκυνήσει, θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα.


Eiserner Steg


Τεράστια η διαδρομή του, αλλά και η επιμονή του αναπήρου από την Γερμανία που, εκτός από την δύναμη που αντλεί από την πίστη του, περνάει το μήνυμα της θέλησης και της αντίθεσης προς την παραίτηση.
 
Ο Felix Bernhard, είναι σήμερα 36 ετών, και στα 20 του, είχε ένα τροχαίο ατύχημα, που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι. Εργαζόταν στην Γερμανική Τράπεζα και πλέον μετά το ατύχημα, έπρεπε να προσαρμόσει την ζωή του στα νέα δεδομένα και να μην παραιτηθεί.
 
Άρχισε να γράφει βιβλία και η μεγάλη του αγωνία είναι το παράδειγμα του, να το ακούσουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί άνθρωποι, ανά την υφήλιο: Ότι η παραίτηση απ’ την ζωή δεν είναι επιλογή και ότι η πίστη μπορεί δώσει διέξοδο.
 
Ξεκίνησε από την πόλη του στις 18 Απριλίου και η πορεία του διά μέσω πολλών κρατών, γίνεται με το αναπηρικό καροτσάκι του και μόνο. Αφετηρία η Φρανκφούρτη και ακολούθως Μπρένερο στα σύνορα Αυστρίας και Γερμανίας, Πεσκάρα Ιταλίας, για να συνεχίσει στο Σπλίτ της Κροατίας, Μαυροβούνιο, από εκεί στην Αλβανία, για να φτάσει στην Ελλάδα και την Ηγουμενίτσα.
 
Κατά μέσο όρο διανύει αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα κι έτσι δεν άργησε να φτάσει και στο Αγρίνιο, ερχόμενος από Πρέβεζα, όπου το αμαξίδιο του παρουσίασε πρόβλημα, όταν έσκασαν και τα δυο του λάστιχα. Ρωτώντας, έφτασε στο κατάστημα του Δημήτρη Αντωνάκη, στην οδό Παλαμά, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί.
Έτσι κι έγινε, αλλά ο βροχερός καιρός του Σαββατοκύριακου, υποχρέωσε το Felix να παραμείνει στο Αγρίνιο για ένα διήμερο και παράλληλα να γνωρίσει την πόλη και τους κατοίκους της. Μαζί με τον κ. Αντωνάκη και την παρέα του, περιηγήθηκε στην πόλη, ενώ γνώρισε και τα ουζερί της και δοκίμασε μπόλικο από το τσίπουρο που σερβίρεται από εδώ, μαζί με τους νέους φίλους του.
 
Μόλις ο καιρός βελτιώθηκε, ο Felix αναχώρησε για τη συνέχεια του ταξιδιού του στους Άγιους Τόπους, μέσα από άλλες χώρες και διάφορους πολιτισμούς, μια διαδρομή περίπου πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων!
 
Άλλωστε, ο ίδιος αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι…
 
Ο Felix έχει και τη δική του ιστοσελίδα, όπου αναρτά τις εντυπώσεις του από το ταξίδι, καθώς και τις φωτογραφίες από τους σταθμούς του σε δ
 
ιάφορες χώρες, στο
 


 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου