Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Παιδιά απ’ όλο τον κόσμο ποζάρουν με τ’ αγαπημένα παιχνίδια τους

Όπως και πολλοί άλλοι φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο, ο Gabriele Galimberti απολαμβάνει να ταξίδια.  Σε διάστημα 18 μηνών ταξίδεψε σε… πολλά μέρη και φωτογράφισε παιδιά από κάθε χώρα μαζί με τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Οι φωτογραφίες του είναι αποκαλυπτικές του κόσμου των παιδιών, της προσωπικότητάς τους, της οικονομικής κατάστασης τους, της οικογένειας τους και των ενδιαφερόντων τους.
Ο Galimberti διαπίστωσε ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν ομοιότητες αλλά και διαφορές. Ενώ όλα απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη διασκέδαση, εντούτοις η οικονομική κατάσταση των παιδιών έχει προφανώς μεγάλη επιρροή στην προσωπικότητα τους.
Τα πλουσιότερα παιδιά ήταν πιο κτητικά με τα υπάρχοντά τους και αρχικά δεν επέτρεπαν στον Galimberti ν’ αγγίξει τα παιχνίδια τους. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με αυτά τα παιδιά πήρε περισσότερο χρόνο. Τα φτωχότερα παιδιά ήταν πολύ πιο δεκτικά και πολύ πιο γενναιόδωρα με τα λιγότερα παιχνίδια τους. Στις φτωχότερες χώρες, τα παιδιά είχαν πολύ λίγα παιχνίδια, και ως εκ τούτου περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εξωτερικούς χώρους με τους φίλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου