Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ένας ιερέας τα 5 παιδιά του και η πρεσβυτέρα τράβηξαν την προσοχή στο Φεστιβάλ της Λέρου.

Ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο-Φεστιβάλ για την παραδοσιακή μουσική της Δωδεκανήσου που έγινε στη Λέρο, την Κυριακή το βράδυ 6 Οκτωβρίου.

Περί τους 160 εισηγητές και μουσικούς έλαβαν μέρος από τα νησιά ΠΑΤΜΟΣ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ΡΟΔΟΣ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΡΟΔΟΥ, ΧΑΛΚΗ,ΤΗΛΟΣ, ΚΩΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΛΕΙΨΟΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΠΑΡΟΣ, καθώς και από ΣΕΡΒΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, με τελευταίο μουσικό σχήμα την οικογένεια του π. Μιχαήλ Κουκουβά, τα πέντε παιδιά του και την πρεσβυτέρα του.

Επειδή ήταν μεταξύ των πλέον εντυπωσιακών μουσικών σχημάτων όσο αφορά τη σύνθεση του, τράβηξε την ιδιαίτερη προσοχή.
Κι εμείς θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτό το σχήμα που έχει επικεφαλή έναν ιερέα γι αυτό και είχαμε μαζί του την παρακάτω συνέντευξη την οποία μπορείτε να δείτε στο λίνκ:
Να θυμίσουμε ότι στο 4ο Συνέδριο-Φεστιβάλ για την παραδοσιακή μουσική της Δωδεκανήσου συμμετείχε και η Πάτμος με την εισήγηση της δημοσιογράφου εκδότριας της εφημερίδας Πατμικά Χρονικά και της www.patmostimes.gr Σμαράγδας Μουλιάτη για το ρόλο της παραδοσιακής μουσικής και του τραγουδιού στον ΞΕΝΙΤΕΜΟ στην κοινωνία της Πάτμου και με την οικογενειακή ομάδα του Γιώργου Καμίτση στην εκτέλεση παραδοσιακής μουσικής.
Εντύπωση προκάλεσε ο γεγονός ότι όλοι οι σκοποί και οι στίχοι ήταν καθαρά πατινιώτικοι που όπως είπε ο Γιώργος Καμίτσης πηγές είχε το μπαμπά τη μαμά τη θεία και τους παλιούς.΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου