Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Άλλαξε την εικόνα της ζωής σου και όχι του προφίλ σου

Βλέπω κάτι φωτογραφίες εδώ στο Facebook και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, από διάφορες γυναίκες που σε κάνουν να διερωτάσαι για το IQ , την ψυχολογική τους κατάσταση, τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια, και την θέση τους σ' αυτή την κοινωνία..

Όταν, αυτές οι ίδιες, προωθούν με τέτοιο αισχρό τρόπο τον εαυτό τους, πως περιμένουν από τους άλλους να τις εκτιμήσει πόσο μάλλον να τους δώσει σημασία ή να τις πάρει στα σοβαρά..!

Ανεβάζουν φωτογραφίες με τα χείλη σαν πάπιες - τι γελοιότητα Θεέ μου! , με τις γλώσσες έξω, τι αηδία! φωτογραφίες που φαίνονται όλα τα επίμαχα σημεία ξεκινώντας από στήθος, πισινό και δεν ξέρω και γω τι άλλο, φωτογραφίες γεμάτες πρόκληση και δήθεν νάζι, ενώ στην πραγματικότητα φωνάζει από μακριά, η ανασφάλεια, η μοναξιά, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, και είναι φως φανάρι πως ψάχνονται και είναι γυναίκες έτοιμες για όλα, αφού το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ολοφάνερο..

Φυσικά, αν τις ρωτήσεις ουδέποτε θα παραδεχτούν την ωμή πραγματικότητα που εκπέμπει η όλη τους στάση, αλλά μπορεί να σου πουν ό,τι όλο αυτό είναι νάζι, και σέξι πόζες χωρίς κάποιο κρυφό μήνυμα και σίγουρα το ζητούμενο σε όλο αυτό το καρναβάλι χαμένου εαυτού και στημένης ποζας, είναι ό,τι ψάχνουν για αγάπη και τον έρωτα της ζωής τους, χωρίς να εξαιρούνται φυσικά οι παντρεμένες που έχουν γίνει χειρότερες από τις ελεύθερες.
Εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί.

Εσύ φυσικά μετά από το πρώτο σοκ, γιατί μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της ουδέποτε δεν θα τον εκθέσει με τέτοιο τρόπο, δηλαδή του ξεπουλήματος, διερωτάσαι όλα οσα έχω αναφέρει πιο πάνω..

Που πας κουκλίτσα μου με τέτοια μυαλά;
Πώς είναι δυνατόν να πιστέψεις πώς υπάρχει άνδρας με μυαλό και καρδιά που θα γυρίσει να δει αυτή την κατάντια που συνειδητά εσύ προβάλεις με τόση άνεση και χωρίς ίχνος ντροπής ;
Γιατί το γελοίον της υπόθεσης είναι πως ολ' αυτά γίνονται εν γνώση σου, και όχι εν αγνοία σου, και αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε όλο αυτό το χάος και τον κυκεώνα των κοινωνικών δικτύων.

Αν εσύ η ίδια, προβάλεις αυτό τον εαυτό, κι άλλος που θα σε δει, αυτό ακριβώς θα δει!
Το να ζεις με την πεποίθηση, πως ο άλλος θα κάτσει να ασχοληθεί ό,τι πίσω από αυτό το χάλι κρύβεται η αδελφή ψυχή του και ο έρωτας της ζωής του, πλανάσαι πλάνη οικτράν! Το πολύ πολύ να κάνει το κέφι του, να περάσει τον καιρό του φλομώνοντας σε στα ψέματα, και μετά μην τον είδατε μην τον απαντήσατε, αφού ακόμη κι ο πιο χυδαιος άντρας, κάποτε θα αηδιάσει από αυτό που βλέπει, και δεν θα έχει κι άδικο..και μετά κλαίνε για δήθεν χαμένους έρωτες και η κατάθλιψη βαράει κόκκινο..

Κυρίες μου, μήπως ήρθε ο καιρός να ξαναβρείτε τη χαμένη και σωστή σας θηλυκότητα;
Μήπως επιτέλους ήρθε ο καιρός να ξαναβρείτε τον εαυτό σας, την αξιοπρέπεια και τον χαμένο αυτοσεβασμο σας;
Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξετε πρότυπα αφού και αυτά έχουν το μερίδιο τους στην όλη κατάντια;
Γιατί, χωρίς αυτά, και συγνώμη που θα το θέσω ωμά, είστε οτιδήποτε άλλο εκτός από γυναίκες, και αυτό το λέω σηνειδητά σαν γυναίκα, που βλέπει και ξέρει και στεναχωριέται με όλο αυτό το καρναβάλι..

Μια σωστή γυναίκα δεν χρειάζεται τίποτα απ' όλα αυτά για να προσελκύσει και να ελκύσει έναν σωστό άνδρα.
Μια σωστή γυναίκα που προβάλλει με τον σωστό τρόπο τα χαρίσματα της με ευγένεια και συστολή αμέσως γίνεται αγαπητή και σεβαστή. Αν όμως προβάλλεται με λάθος τρόπο μην περιμένει σεβασμό από κανέναν αφού εσύ πρώτη δεν σέβεσαι τον εαυτό σου..!

Μήπως ήρθε ο καιρός της αλλαγής για να πάρει επιτέλους η γυναίκα τη θέση που της αναλογεί στη κοινωνία;
Μήπως ήρθε η ώρα για την ανατροπή των στερεότυπων που σας θέλουν ένα κομμάτι κρέας;
Μήπως είναι η ώρα της αξιοπρέπειας;

Φιλιώ Ροτσίδου
30•04•2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου