Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αγαλματάκια σε κεντρικό δρόμο για τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί και το μήνυμα που στέλνουν

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες
Στην Ρίγα της Λετονίας μπήκαν αυτά τα μικρά αγαλματάκια σε κεντρικό δρόμο για τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί. Ο γλύπτης προσπάθησε να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά των εκτρώσεων.
Όταν ρωτήθηκε πώς στην μέση του δρόμου αυτά τα μικρά αγάλματα των παιδιών θα βρωμήσουν γρήγορα και θα ποδοπατούνται από τους περαστικούς απάντησε πως αυτό είναι το νόημα. Η αλήθεια είναι σκληρή και η έκτρωση έγκλημα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

3 σχόλια:

  1. Τόσα και τόσα παιδάκια γεννημένα, που δεν τα θελουμε γιατί είναι ξένα, ανάπηρα η δεν ξέρω τι άλλο.. τόσα και τόσα έμβρυα γονιμοποιημένα που τα πετάμε στα σκουπίδια μετά την τεχνητή γονιμοποίηση.. αλλά αυτό δεν μας απασχολεί, δεν είναι έγκλημα γιατί εκεί πέφτουν λεφτά. Κατά τα αλλά θαυμάζουμε πέτρινα έμβρυα και γυρίζουμε την πλάτη στα ζωντανά, και στις μανάδες και τα κορίτσια και τις γυναικες... ναι η αλήθεια είναι σκληρή και αν αυτό θεωρείτε ότι θέλει ο Χριστος να προπαγανδίζετε για τα αγέννητα φτυνονυας τα γεννημένα, λυπάμαι βαθύτατα για εσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ στεναχωριέμαι να τα βλέπω, τόσα μωράκια γεννημένα που δεν τα θέλει κανεις, τόσα προσφυγόπουλα; Δεν είναι έγκλημα να αφήνουμε τα μωρά να πεινάνε κ να μεγαλώνουν σε απάνθρωπες συνθήκες; Δεν είναι έγκλημα να πετιούνται γονιμοποιημένα έμβρυα στα σκουπίδια γιατί δεν τα θελουμε; Αντί για πέτρινα μωρά γιατί δεν χρησιμοποιούνε τα λεφτά να στηρίξουν ζωντανά μωρά κ τις μανάδες τους; Η αμφισβήτηση του αυτεξούσιου των γυναικών είναι σοβαρή αμαρτία. Ο μισογυνισμος και η ξενοφοβία δημιουργούν εγκλήματα. Ντροπή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική η σκέψη του καλλιτέχνη! Να γίνει και εδώ, ως performance....

    ΑπάντησηΔιαγραφή