Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Maleficent» του Disney: Το απόλυτο μάθημα Σατανισμού στα παιδιά


Με το Maleficent η βιομηχανία Disney ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν χρειάζεται καν να την αποκωδικοποιήσεις. Είναι τόσο ξώφθαλμη, ένα απόλυτο σε φτύνω στα μούτρα που πλήρωσες κι έφερες το παιδάκι σου για να το (παρα)μορφώσω! 

Για την "Angelina" Jolie δεν έχω λόγια. Ήταν απλώς ο εαυτός της... 
Η ταινία αποτελεί μια "εναλλακτική" εκδοχή του κλασικού παραμυθιού η Ωραία Κοιμωμένη ή Η Ωραία του κοιμώμενου δάσους (La Βelle au bois dormant), είναι ένα από τα παραμύθια του συγγραφέα παραμυθιών Σαρλ Περό και ρίχνει νέο "φως" στην εικόνα της Κακιάς Μάγισσας.

Η επιλογή του ονόματος της Κακιάς Μάγισσας, Maleficent, δεν μένει απαρατήρητη. Σημαίνει πονηρό πνεύμα ή δαιμόνιο. Για άνθρωπο σημαίνει εγκληματίας ή κακοποιός. 
Εντάξει, για μια κακιά μάγισσα ίσως είναι ταιριαστό. Μόνο που ΑΥΤΉ δεν είναι μια τυχαία κακιά μάγισσα, είναι η αρχηγός όλων των ξωτικών του δάσους που βρίσκονται σε πόλεμο με τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να το καταπατήσουν και να το λεηλατήσουν από τα πλούτη του. (Κάτι σε Ατζέντα 21, μου κάνει όλο αυτό, που ανέλαβε να βάλει "τάξη" στον κακό υπερπληθυσμό προστατεύοντας τον πλανήτη... Ή μάλλον... κρατώντας τον για πάρτη τους...)

Τι άλλο διαφορετικό έχει αυτή η εκδοχή; Έρχεται να πει την "αλήθεια". Τι ακριβώς προηγήθηκε και η Maleficent έγινε ξαφνικά κακιά: Της έκοψαν τα φτερά. Τα τεράστια κατάμαυρα φτερά κάτω από τα κέρατα, που όλο μαζί θυμίζει Εωσφόρο, τα "έχασε" από έναν "προδοτικό" κακό άνθρωπο. Και η ίδια λέει: «Υπάρχει κακό σε αυτόν τον κόσμο, μίσος κι εκδικητικότητα... » 



Κι αφού η ίδια κερδίζει την αγάπη της Aurora (Αυγή) που έχει καταραστεί να καταστρέψει, δηλαδή κερδίζει την αθωότητα της, ΜΑΖΊ εκδικούνται τον πατέρα της μικρής, ΜΑΖΊ καταστρέφουν το παλάτι και στο τέλος επέρχεται φιλία ανάμεσα στα ξωτικά και τους ανθρώπους, αφού η... "αγάπη" έχει κυριαρχήσει, αφού όμως πήραν την εκδίκησή τους!

Και το έργο τελειώνει με αυτή να πετάει πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο ξωτικών κι ανθρώπων ως η απόλυτος αρχηγός. 

Ακριβώς αυτό που τάζουν και οι Σατανιστές. Δεχτείτε τον Εωσφόρο και η "αγάπη" του θα σας ανταμείψει. 
Κι ενώ στο αρχικό παραμύθι, το οποίο έχει μεταφερθεί και στην μουσική σκηνή από τον Τσαϊκόφσκι, η κακιά μάγισσα καταστρέφεται, στις εκδοχές του Disney ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Και σε αυτό το έργο, η ωραία κοιμωμένη δεν ξυπνάει από το φιλί αγάπης του νεαρού πρίγκηπα, αλλά από το φιλί της ίδιας της Maleficent!!!

Κι αν αυτό δεν σας μοιάζει με πέταγμα Εωσφόρου σε απόλυτη ικανοποίηση, δεν ξέρω τι άλλο θα σας μοιάζει... 


Και τέλος το σατανιστικό τραγουδάκι ... ακούγεται και δεν ακούγεται, με αυτά τα λόγια κι αυτή τη χροιά στη φωνή.


Πηγή-Το είδα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου