Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Εΐπε ό Γέροντας: «Προσέχετε τα μικρά παιδιά τί αθωότητα εχουν στη σκέψη. Με τίς προσευχές των μικρών παιδιών μπορούμε να κάνουμε θαύματα, γιατί ό Κύριος ακούει τίς αθώες τους προσευχες».(Γέροντας Παίσιος)



Επίσης και ή προσευχή βοηθα στην καλή ανατροφή των παιδιών. Ό γονιός είναι συνεργάτης του Θεου, στη δημιουργία του νέου ανθρώπου προσφέρει την ύλη,το σώμα,ενώ ο Θεός προσθέτει την ψυχή. Σάν συνδημιουργός του Θεού ό γονιός έχει το δικαίωμα καί καθήκον να προσεύχεται για το παιδί του, καί ο Θεός τον εισακούει περισσότερο από κάθε άλλον στα υπερ του παιδιού του αιτήματα του γονιού.



Στίς 24 ώρες πού έχει το 24ωρο, μέσα στίς όποιες φροντίζουμε για όλες τίς βιοτικές μας έγνοιες, έπιβάλλεται να αφιερώνουμε λίγη - τουλάχιστον - ώρα στην προσευχή, στη συνομιλία με το Θεό για χάρη εαυτών καί των δίκων μας. Είναι μία καλή καί αποτελεσματική συνήθεια ή προσευχή να γίνεται σε σταθερή ώρα. Ή δε προσευχή για τα παιδιά να γίνεται επί αδιάλειπτου βάσεως.
(Γέρων Ιωσήφ)


2 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη!
    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας! Αυτή η γωνιά είναι ένας τόπος ανακούφισης για μένα. Ένα με μεγάλο ¨ευχαριστώ¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.χρειάζονται κι αυτά.Οι υποχρεώσεις στην οικογένεια πολλές,ο χρόνος λίγος και ένα μπλογκ έχει απαιτήσεις.
    ΑΛΗΘΏς ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή