Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η απάτη του ωροσκοπίου

Το ωροσκόπιο είναι μια μεγάλη απάτη. Άνθρωποι που δεν θέλουν να επωμιστούν την ευθύνη των πράξεών τους, θέλουν να ρίξουν ένα μέρος της ευθύνης στους πλανήτες. “Ω, ερωτεύτηκα επειδή ο Κρόνος ήταν σε συζυγία με τον Άρη!” Ή “ερωτεύτηκα επειδή έτσι έγραφε το ωροσκόπιό μου, ότι εγώ σήμερα έπρεπε να ερωτευτώ!”. “Ω, κοιμήθηκα με τη γειτόνισσά μου επειδή έτσι λένε τα’ άστρα, ότι βρίσκομαι σε μια ερωτική ανύψωση ξεχωριστή”.


Είναι ενδιαφέρον πως μια χρονιά οι συντάκτες ενός περιοδικού θέλοντας να κάνουν οικονομία, δημοσίευσαν κάποιες προβλέψεις που είχαν εμφανιστεί στο ίδιο περιοδικό πολλά χρόνια πριν. Κανένας αναγνώστης όμως δεν παρατήρησε ότι δεν του ταιριάζουν οι συγκεκριμένες προφητείες.

Επίσης, κάποτε, για να δοκιμάσουν τον κόσμο, έδωσαν σε κάποια συγκέντρωση σ’ όλους τους παρευρισκόμενους τις ίδιες προβλέψεις. Ο καθένας βρήκε τον εαυτό του σ’ αυτές, παρότι ήταν ο καθένας βέβαια κάποιο διαφορετικό ζώδιο.

Αυτό το γεγονός δείχνει τη διάθεση της πλειοψηφίας να πιστεύει στις προβλέψεις επειδή οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Θεό δε ξέρουν τι τους περιμένει και μη έχοντας ελπίδα στο Θεό και στην πρόνοιά Του προσπαθούν να μεταβιβάσουν την ευθύνη σ’ άλλα πράγματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου