Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ

Image result for irod si avorturi
«…ανείλεν πάντας τους παίδας τους εν Βηθλεέμ...». (Ματθ. 2, 16).

 Στό σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αγαπητοί αδελφοί, κεντρική κατέχει θέση το συνταρακτικό και φρικτό έγκλημα της βρεφοκτονίας, το οποίον διέπραξε τις ημέρες της Γέννησης του Θεανθρώπου ο φοβερός Ηρώδης. Αμέτρητα αθώα νήπια της Βηθλεέμ και των περιχώρων πλήρωσαν με την πρόσκαιρη ύπαρξή τους την παραφροσύνη και την μανία του απαίσιου τυράννου. Ο πόνος των μητέρων των ήταν απερίγραπτος. Όπως τον διεζωγράφισε με την προφητική του γραφίδα ο Ιερεμίας: «Φωνή εν Ραμά ηκούσθη, θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός πολύς. Ραχήλ κλαίουσα τα τέκνα αυτής, και ουκ ήθελε παρακληθήναι, ότι ουκ εισίν». (Ματθ. 2, 8).

 Καί εκείνα μέν τα αθώα νήπια της Βηθλεέμ έγιναν οι ακούσιοι πρώτοι μάρτυρες του Ενανθρωπήσαντος και συνομιλήκου των Υιού του Θεού. Δυστυχώς έμελλε η θυσία των να έχει και συνέχεια και το φοβερότερο όχι με δράστη τον Ηρώδη, αλλά εκείνες που επρόκειτο να τα φέρουν στον κόσμο. Και ποιά είναι τα νήπια αυτά, που προστίθενται στα νήπια της Βηθλεέμ ; Αυτά δεν πρόφθασαν να δούν τον κόσμο. Έφυγαν για την άλλη ζωή, την επέκεινα του τάφου, μέσα από την μητρική κοιλία. Είναι τα αναρίθμητα-δυστυχώς- θύματα των αμβλώσεων. Και μάλιστα στην πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα δημογραφικό και κινδυνεύει να εξαφανισθεί από προσώπου γής και ιστορίας λόγω ελλείψεως παιδιών, λόγω τρομερής μειώσεως των γεννήσεων.

 Αυτό είναι το φοβερό έγκλημα που συντελείται στην πατρίδα μας και μάλιστα με την συνέργεια της Πολιτείας. Νέες, επαναστατικές αντιλήψεις ανθρωπολογικές, αντιλήψεις και θεωρίες φεμινιστικές, που αφορούν την γυναίκα αποτελούν την πρώτη αιτία της αθόρυβης αυτής και νομιμοφανούς μάλιστα γενοκτονίας, την οποίαν κανένα επί γής δικαστήριο, ούτε τοπικό, ούτε ευρωπαϊκό δεν πρόκειται να καταδικάσει. Διότι φρόντισαν ανάξιοι πολλαπλώς άνθρωποι να ψηφίσουν νόμους, ώστε να μη τιμωρούνται εκείνες οι γυναίκες που αποφασίζουν να θυσιάσουν τον καρπό της κοιλίας των. Ήδη γυναικείες οργανώσεις κατάφεραν να πείσουν τους άνδρες νομοθέτες για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει, λέει, το κορμί της και την τεκνογονία, όπως εκείνη επιθυμεί.

 Βρισκόμαστε, αγαπητοί αδελφοί, απέναντι στο λεγόμενο, για μάς, έγκλημα των εκτρώσεων, κάτι που στην πατρίδα μας θεωρείται «θεσμοθετημένο δικαίωμα» της γυναίκας. Έγκλημα με τη σφραγίδα του Νόμου της Πολιτείας! Όμως - δόξα τώ Θεώ! - υπάρχουν και καλοί και ευσεβείς και ευσυνείδητοι θεράποντες της Ιατρικής Επιστήμης, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να εφαρμόσουν έναν τέτοιο απαίσιο και εθνοκτόνο νόμο της Πολιτείας, ακόμη και αν τους χρυσώσουν. 
 Τέτοιοι ήσαν οι τρείς εκείνοι ευλογημένοι ιατροί αναισθησιολόγοι ενός νησιωτικού Νοσοκομείου, που γνωστοποίησαν με επιστολή τους στην διοίκηση του Νοσοκομείου, ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ιατρική πράξη διακοπής κυήσεως, αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου ζωής ή υγιείας της εγκύου. Επικαλούμενοι μάλιστα οι καλοί αυτοί αναισθησιολόγοι, το άρθρο 31 του Ν. 3418/2005 «Κώδικας ιατρικής δεοντολογίας» το οποίο προβλέπει ότι «Ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές ιατρικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διεργασίες τεχνητής διακοπής της κύησης εκτός αν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για την ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της». Γι’ αυτό και γενναία δήλωσαν ότι δεν θα συμπράξουν στην «διακοπή» της ζωής των εμβρύων.

 Δυστυχώς το άρθρο 304 του ισχύοντος Ποινικού Κώδικος που κατοχυρώνει και στην Ελλάδα το δικαίωμα μιάς γυναίκας στην άμβλωση,στήν παράγρ. 4, αποτελεί καταπάτηση του θείου Νόμου, προσβολή κατά του Θείου Δημιουργού και καλεί τους ευσεβείς ιατρούς σε καμία περίπτωση να μη το εφαρμόσουν. Δεν έτυχε να δούν όσοι επιχειρούν γυναίκες και ασυνείδητοι ιατροί εκείνη την αποκαλυπτική ταινία («Σιωπηλή κραυγή») που καταδεικνύει τον τρόμο και την αγωνία του εμβρύου, του οποίου επιταχύνονται οι καρδιακοί παλμοί, όταν αντλαμβάνεται τον μηχανισμό διαμελισμού του και απορροφήσεώς του…!

Image result for irod si avorturi

 Στήν πατρίδα μας με μέτριους υπολογισμούς πραγματοποιούνται 300.000 εκτρώσεις το χρόνο εκ των οποίων 110.000 από νέες κάτω των 18 ετών. Ένα φανερό έγκλημα επαναλαμβάνουμε, έγκλημα σε βάρος της Πατρίδος με την δημογραφική απομείωση του Ελληνικού πληθυσμού της χώρας. Ο άκρως περιορισμένος αριθμός των γεννήσεων γύρω στις 90.000 ανά έτος, σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό των θανάτων γύρω στις 120.000 ετησίως, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, έχουν σαν αποτέλεσμα αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων με πρόδηλη συνέπεια, την δημογραφική συρίκνωση.

Τά στοιχεία αυτά, αγαπητοί αδελφοί, είναι αρκετά για την κρισιμότητα του προβλήματος. Πρώτον ενώπιον του Θείου Δημιουργού, που περιφρονείται τόσο χυδαία το έργο Του. Όταν έρχονται παιδιά και το θαύμα της Δημιουργίας συνεχίζεται και ο κακούργος άνθρωπος με την συμβουλή του «ανθρωποκτόνου» διαβόλου ασύστολα το προσβάλλει. Κρίσιμο το πρόβλημα και χρειάζεται πολλή περίσκεψη, διότι αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Περισσότερο κρίσιμο και από το οικονομικό πρόβλημα, που ταλανίζει την πατρίδα μας είναι το δημογραφικό της πρόβλημα.

Ευχόμαστε, αγαπητοί αδελφοί, υπεύθυνοι και μή, προπάντων όσοι έχουν φόβο Θεού να πράξουν το πάν, ώστε να σταματήσει το έγκλημα αυτό. Να κλείσει σιγά - σιγά η ανοιχτή αυτή πληγή στο σώμα του έθνους μας. Άς ερωτηθούμε όλοι μας, μέχρι πότε ο φιλάνθρωπος Θεός θα ανέχεται αυτήν την αμαρτία, την αμαρτία του φόνου ανυπεράσπιστων πλασμάτων Του; Κύριε γενού ημίν ίλεως. Αμήν

+Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου