Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα παιδικό βιβλίο για το Πρόσφορο


Οι φίλοι μας Διονύσιος και Αίγλη-Αικατερίνη Ποταμίτου, ιδρυτές και διαχειριστές των ομώνυμων εκδόσεων Ποταμίτου, ετοίμασαν ένα ακόμη ενδιαφέρον βιβλίο για παιδιά, που όμως ταιριάζει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, μάλλον δε σε παιδαριογέροντες, με κάθε έννοια!!! 

Το ανά χείρας βιβλίο των Ποταμιταίων, όπως και όλα τα προηγούμενα, αφορά στην Ορθόδοξη Πνευματικότητα και δη στην Παράδοση της κατ' Ανατολάς Εκκλησίας μας. Τιτλοφορείται "Η Γιαγιά και το Πρόσφορο" και ασχολείται -όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό- με το ψωμί εκείνο, που παρασκευάζεται από τις ευσεβείς οικογένειες και προσφέρεται στον ναό, έτσι που να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη -θα λέγαμε- μαζί με τον οίνο, για την Θεία Ευχαριστία. Τα υλικά τούτα προσφερόμενα, με την επίκληση από τον λειτουργό ιερέα και την μυστική επιδημία του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού και δια της μεταλήψεώς τους, οι πιστοί καθίστανται "σύσσωμοι" και "σύναιμοι" με τον Κύριο της Ζωής! 

Όλα τ' ανωτέρω θεολογικά εκλαϊκεύτηκαν στην ανά χείρας έκδοση από την Αίγλη-Αικατερίνη Ποταμίτου, η οποία υπογράφει το κείμενο και την εικονογράφηση. Μια γιαγιά ετοιμάζει το Πρόσφορο και, μαζί με τα εγγόνια της, το προσφέρουν στην Εκκλησία για την Θεία Λειτουργία. Μες από την σεμνή διήγηση περνούν τόσο η συνταγή, όσο και η προσευχή για την ετοιμασία και ζύμωση του Πρόσφορου. Σημειωτέον, το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στην αγγλική και ρουμανική γλώσσα. 

Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Για παραγγελίες, απευθύνεσθε: Σοφοκλέους 2 - 173 43 Άγιος Δημήτριος. Τηλέφωνο 2109750950. E-mail: orders@potamitis.info.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου