Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ ΤΟΥ ΒΟΡΟΝΕΖ

Απεικονίσεις αγγέλων φάνηκαν στην εικόνα του Αγ.Μητροφάνη του Βόρονεζ,που βρίσκεται στο χωριό Βιτόβκα κοντά στην Πολτάβα.Η εικόνα είχε μεταφερθεί σε μια παιδική κατασκήνωση.Η Ουκρανική έκδοση της εφημεριδας Comsomolskaya Pravda αναφέρει:


Η μικρη εικόνα με το λείψανο του Αγίου Μητροφάνη βρέθηκε στο κοιμητήριο το 2003.Οι ενορίτες την μετέφεραν στην εκκλησία και σύντομα το φωτοστέφανο άρχισε να λάμπει.

Εντούτοις τα παράξενα γεγονότα δεν σταμάτησαν να εμφανίζονται.Οι ενορίτες άρχισαν να τιμούν την εικόνα στον κυρίως ναό, τον αφιερωμένο στον Αγιο Μητροφάνη και πολλοι άνθρωποι έρχονταν για να δουν το θαύμα.Το καλοκαίρι η εικόνα μεταφέρθηκε στην παιδική κατασκήνωση του Γκόλοβατς.



‘’Η εικόνα έμεινε εκεί για πολλές μέρες και λίγο πριν την αναχώρηση, τα παιδιά πρόσεξαν ότι κάποια νέα στοιχειά είχαν εμφανιστεί στην εικόνα μια εκκλησιά και ένας άγγελος πάνω από ένα σύννεφο’’ανέφερε ο ιερέας.



Ο Άγιος Μητροφάνηγς εκοιμήθη στις 23 Νοεμβρίου 1703 και θάφτηκε στον καθεδρικό ναό του Βόρονεζ.Λέγεται ότι ο Πέτρος ο Α μετέφερε το φέρετρό του.Ο τάφος του ανοίχθηκε δύο φορές το 1831 και το 1989.Το σωμα του βρέθηκε άφθαρτο και αγιοποιήθηκε.



Πηγή-www.interfax-religion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου